به گزارش همشهری آنلاین ،سردار علیمحمد نائینی، با اشاره به اینکه در چهارمین دوره مراسم «یادها و نامها» قرار است از ۶۰ فرمانده که به بیان تاریخ شفاهی خود اهتمام ورزیده اند، تجلیل شود، اظهار کرد: این فرماندهان در طول یک سال گذشته با برگزاری جلسات، تاریخ شفاهی آنهاضبط و ثبت شده است.
وی افزود: از دیگر برنامههای ویژهای که در این دوره همانند سایر دورههای گذشته برگزار خواهد شد، تجلیل از خانوادههای فرماندهانی است که طی یک سال قبل از نعمت حضور این عزیزان محروم شده ایم. سردار باب الله کیاشمشکی، سردار میرزا محمد سلگی، مهندس مهدی ورشابی، سردار محمدمهدی رزم زن، سردار سید مسعود موحدی، سردار مهدی مهدوی نژاد و سردار محمدتقی عصار اسامی این فرماندهان بزرگوار است که حضور خانواده این عزیزان گرمابخش این مراسم خواهد بود.
در ادامه سردار نائینی در تشریح عناوین کتابهای پژوهشی تازه منتشرشده اظهار کرد: ۵۱ اثر پژوهشی که در این مراسم رونمایی خواهد شد، شامل ۱۵ عنوان کتاب نبردی، یگانی و واحدهای تخصصی، ۱۰ عنوان کتاب روزشمار، ۱۰ عنوان کتاب تاریخ شفاهی و ۱۶ عنوان کتاب در حوزه مطالعات اجتماعی خواهد بود.
آثار حوزه مطالعات تاریخ شفاهی فرماندهان و مسئولین دفاع مقدس و جبهه مقاومت
وی با بیان اینکه در چهارمین مراسم «یادها و نامها» از ۱۰ عنوان کتاب تاریخ شفاهی نیز رونمایی خواهد شد، اظهار کرد: جلد دوم تاریخ شفاهی احمد غلامپور (فرمانده قرارگاه کربلا در دوران دفاع مقدس)، جلد اول تاریخ شفاهی حسین علایی (فرمانده قرارگاه نوح در دوران دفاع مقدس)، تاریخ شفاهی محمدنبی رودکی (فرمانده لشکر ۱۹ فجر در دوران دفاع مقدس)، تاریخ شفاهی محسن رفیقدوست (وزیر سپاه و مسئول واحد تدارکات در دوران دفاع مقدس)، تاریخ شفاهی یعقوب زهدی (فرمانده توپخانه سپاه در دفاع مقدس)، تاریخ شفاهی محمدعلی احمدی میاندشتی (از فرماندهان پدافند هوایی سپاه در دفاع مقدس)، تاریخ شفاهی حسین باقری (مسئول مخابرات جبهه شمالغرب در دفاع مقدس)، تاریخ شفاهی محمود چهارباغی (از فرماندهان توپخانه در دوران دفاع مقدس)، تاریخ شفاهی مجید بحرینی (فرمانده لشکر ۴۳ مهندسی در دفاع مقدس) و تاریخ شفاهی دکتر صادق رجایی (از مسئولین بهداری سپاه در دوران دفاع مقدس) آثاری هستند که در حوزه تاریخ شفاهی رونمایی خواهند شد.
آثار تازه انتشار یافته در حوزه مطالعات نظامی دفاع مقدس
مشاور فرمانده کل سپاه با اشاره به آثار تازه انتشار یافته در حوزه مطالعات نظامی دفاع مقدس که در چهارمین دوره مراسم یادها و نامها رونمایی خواهد شد، عنوان کرد: گروه مطالعات نظامی در چهار حوزه مطالعات نبردی، کارنامه، اطلس و شناسنامه یگانها و واحدهای تخصصی فعالیت مینماید. در نقشه راه پژوهشی این گروه ۵۲۸ عنوان پروژه تحقیقاتی پیشبینی شده است که تاکنون ۱۳۴ عنوان کتاب از این مجموعه به چاپ رسیده و ۱۶۰ پروژه نیز در حال اجرا میباشد. در چهارمین مراسم یادها و نامها شاهد رونمایی از ۱۵ عنوان اثر پژوهشی در این حوزه خواهیم بود.
کتب نبردی
اظهار کرد: کتابهای «نبرد میمک؛ شرح عملیات عاشورا»، «نبرد حاج عمران؛ شرح عملیات کربلای۲»، «زمینهای مسلح؛ شرح نبرد لشکر ۲۷ محمدرسولالله(ص) در عملیاتهای والفجر مقدماتی و والفجر ۱» آثاری هستند که در حوزه مطالعات نبردی منتشر شده و در این مراسم رونمایی خواهند شد.
کارنامههای یگانی و واحدهای تخصصی
وی افزود: در حوزه تدوین کارنامه یگانها و واحدها تخصصی دفاع مقدس، «مجموعه دو جلدی خاکریزهای خط مقدم؛ عملکرد جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس»، «معبر وصال؛ عملکرد واحد تخریب لشکر ۱۹ فجر در دوران دفاع مقدس»، «روپوشهای خونین؛ بهداری رزمی سپاه در عملیات کربلای ۵»، «پرواز ساعت شانزده؛ عملکرد سپاه اصفهان در مبارزه با ضدانقلاب در کردستان» و «مجموعه دوجلدی مسائل اساسی جنگ در آثار منتشر شده سپاه»، رونمایی خواهند شد.
شناسنامه یگانی و واحدهای تخصصی
سردار نائینی در ادامه به معرفی آثار تازه منتشر شده در حوزه شناسنامه یگانی و واحدهای تخصصی پرداخت و گفت: «شناسنامه لشکر ۵ نصر در دوران دفاع مقدس»، «شناسنامه لشکر ۱۹ فجر در دوران دفاع مقدس»، «شناسنامه لشکر ۱۷ علی بن ابیطالب(ع) در دوران دفاع مقدس» و «شناسنامه تیپ توپخانه ۴۰ رسالت» در دوران دفاع مقدس، جدیدترین آثاری هستند که بهتازگی منتشر شدهاند.
اطلس های یگانی و واحدهای تخصصی
وی افزود: در حوزه اطلس نیز ۳ اثر رونمایی خواهد شد که عبارتاند از «اطلس واحد زرهی سپاه در دوران دفاع مقدس»، «اطلس واحد مخابرات سپاه در دوران دفاع مقدس» و «اطلس لشکر ۱۴ امام حسین (ع) در دوران دفاع مقدس».
آثار حوزه مطالعات روزشمار دفاع مقدس و تحولات انقلاب اسلامی
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، روزشمار جنگ ایران و عراق را یک مجموعه پژوهشی بزرگ و بینظیر در سطح ملی دانست که به تشریح و تدوین تاریخ دهه نخست انقلاب اسلامی پیرامون دفاع مقدس میپردازد. وی افزود: این مجموعه که هدف آن ارائه مرجعی مستند برای تحقیقات حوزه دفاع مقدس میباشد، در ۷۷ جلد پیشبینی شده است که تاکنون ۵۰ مجلد آن منتشر شده و ۲۷ جلد آن در دست نگارش و تدوین میباشد.
وی با تأکید بر اینکه تدوین و نگارش روزشمار فقط محدود به تاریخ هشتساله دفاع مقدس نمیشود، و تاریخ تحولات انقلاب اسلامی بعد از دوران دفاع مقدس را نیز شامل میشود، یادآور شد: روزشمار تحولات انقلاب اسلامی نیز مجموعه پژوهشی بزرگ دیگری است که با استفاده از روش و تجربیات روزشمار جنگ ایران و عراق برای تبیین رخدادها و وقایع پس از پایان جنگ، در دستور کار مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس قرار گرفته است. از این مجموعه ۱۳۳ جلدی، تاکنون شش مجلد منتشر شده و مجلدات دیگر در حال تحقیق، تدوین، آمادهسازی و انتشار می باشد.
دکتر نائینی در ادامه به کتابهای روزشماری که قرار است در چهارمین مراسم «یادها و نامها» از آنها رونمایی شود اشاره کرد و گفت: در آیین رونمایی از آثار مرکز، ۱۰ عنوان کتاب جدید در حوزه تاریخ نگاری و روزشمار رونمایی خواهد شد. این آثار شامل کتابهای «روزشمار۱۲؛ در کشاکش اشغال و بحران»، «روزشمار۲۵؛ از دشت تا کوهستان؛ تلاش برای تغییر تاکتیکی سرزمین نبرد»، «روزشمار۲۶؛ عملیات والفجر۲و۳»، «روزشمار۲۹؛ آغاز جنگ شهرها»، «روزشمار۳۴؛ تدارک عملیات مجدد در هور»، «روزشمار ۴۸؛ تشدید بحران در خلیجفارس»، «روزشمار۵۵؛ سقوط فاو، آغازی بر پایان جنگ»، «روزشمار سال۱۳۹۶؛ دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری»، «جلد دوم روزشمار سال۱۳۹۸؛ اقتدار ایران در خلیجفارس» و «جلد سوم روزشمار۱۳۹۸؛ مقاومت و ایستادگی ملی» هستند.
آثار حوزه خاطرهنگاری و مطالعات اجتماعی دفاع مقدس
وی یادآور شد: در چهارمین مراسم یادها و نامها از ۱۱ عنوان کتاب با موضوعات اجتماعی و خاطرهنگاری دفاع مقدس نیز رونمایی خواهد شد.
سردار نائینی به معرفی عناوین این ۱۱ اثر پرداخت و گفت: کتابهای «اهل اینجا نیست، اهل آنجاست؛ روایت شهید دقایقی»، «آمدهایم تا بمانی؛ زندگینامه شهید بهروز مرادی»، «باغ حاج علی؛ خاطرات مهدی سلحشور»، «کریم دو گردانه؛ روایت زندگی کریم نصر اصفهانی»، «تو هم دعوتی؛ زندگینامه سیدعباس بحرالعلومی فرد»، «محصلان مدرسه عشق»، «آن شش ماه؛ نقش استان همدان در دفاع مقدس»، «روزگار کاوه؛ زندگینامه شهید محمود کاوه»، «بازسازی خرمشهر پس از جنگ تحمیلی»، «عملکرد و مواضع آیتالله مدنی در دفاع مقدس»، «عملیات آزادسازی قوطه شرقی دمشق» آثار جدید مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در حوزه خاطره نگاری و مطالعات اجتماعی هستند.
آثار ترجمه شده تازه انتشار یافته
وی در پایان با اشاره به ۵ اثر جدید ترجمه شده در مرکز، افزود: ترجمه به زبان انگلیسی کتاب «امدادگر کجایی»، ترجمه به زبان عربی کتاب «من میترا نیستم»، ترجمه به زبانهای اردو و عربی کتاب «روشنایی خاطرهها» و ترجمه از زبان انگلیسی به فارسی کتاب «مقالات جنگ شیمیایی» آثار این مرکز در حوزه ترجمه هستند و قرار است از آنها رونمایی شود.
نظر شما